DIT ZIJN DE LEUKSTE EVENEMENTEN VOOR KINDEREN

Wanneer je met je kinderen een dagje weg wilt, dan zijn er natuurlijk allerlei leuke activiteiten om te ondernemen. Waar veel mensen bij een evenement denken aan een festival, is dit natuurlijk absoluut niet het geval. Zo vallen bijvoorbeeld de bekende ‘fright night’ van het bekende pretpark Walibi ook onder de evenementen. Keuze genoeg dus voor de jou en de kinderen. Omdat er natuurlijk zo ontzettend veel te doen is, is het lastig om alles te benoemen. Speciaal daarom hebben we een selectie gemaakt, van de leukste evenementen voor kinderen, waarvan wij denken dat ze niet alleen geschikt zijn voor de kids, maar dat ook de ouders of opa en oma en ontzettend veel plezier aan beleven.

Naar het pretpark

Welk kind vindt het nu niet leuk om een dagje naar het pretpark toe te gaan? Of het nu in de achtbaan, draaimolen of tal van andere te gekke attracties is, de kans dat je kind het helemaal geweldig vindt, die is natuurlijk ontzettend groot. Omdat er tientallen pretparken zijn in ons land en ook vlak over de grens, is het verstandig goed na te denken over wat je nu eigenlijk zou willen. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen en ook de reistijd die je zou willen afleggen, kun je voor jezelf bepalen naar welk pretpark je graag zou willen. Voor de wat oudere kinderen in de Efteling natuurlijk iets fantastisch om mee te maken, maar wanneer ze wat jonger zijn, is Juliana toren een wat betere keuze. Heb je ook een baby, dan kan deze natuurlijk gerust mee. Babys inbakeren in een draagzak of draagdoek behoort tot de mogelijkheden, maar in de kinderwagen kan natuurlijk ook.

De dierentuin

In de dierentuin zijn de meest imposante dieren van dichtbij te bewonderen. Sterker nog, kies je voor bijvoorbeeld Wildlands of Burgers’ Zoo, dan heb je ook de mogelijkheid om met je eigen auto door het safaripark te rijden en een deel van de ‘big five’ op een steenworp afstand te kunnen zien. Zelfs voor de allerkleinsten is de dierentuin ideaal. Omdat je niet te maken hebt met bijvoorbeeld lengte, kun je ook je baby prima meenemen naar de dierentuin. Of je ze hier een plezier mee doet is een ander verhaal, maar wanneer ze nog heel klein zijn, slapen ze het grootste deel van de dag toch. Is je baby veel wakker, dan kan slaaptraining baby uitkomst bieden. Kleine kindjes hebben namelijk wel voldoende slaap nodig. Lukt dit niet, dan kan dit de ontwikkeling en groei in gevaar brengen.

Plaatselijke bezienswaardigheden

Het maakt niet uit of het nu zomer of winter is, in de meeste steden is er altijd wel iets te beleven. In de ene stad wat meer dan de ander, maar een leuk evenement is er vaak altijd wel. Zo zien we vooral rondom de winterperiode dat veel steden en ook dorpen een prachtige ijsbaan opzetten, terwijl in de zomermaanden juist een heel waterspektakel wordt opgetuigd. Wel is het raadzaam om van tevoren even goed te kijken wat er is, waar het is en of het ook geschikt is voor een bepaalde leeftijd. Het is natuurlijk niet leuk dat je ergens naartoe gaat waar je kinderen eigenlijk niet zo heel erg veel aan hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.